Wanneer steunzolen of correctiezolen?

Wanneer heeft iemand steunzolen of correctiezolen nodig?
Steunzolen of correctiezolenworden veelal aangemeten op advies of verwijzing van uw huisarts, orthopeed, fysiotherapeut of sportarts omdat u bepaalde klachten of een bepaalde aandoening heeft. Ook kunt u zelf initiatief nemen om steunzolen te laten aanmeten.

Indicaties
Indicaties voor het dragen van steunzolen of correctiezolen zijn bijvoorbeeld: Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarvoor steunzolen of correctiezolen kunnen worden geadviseerd. In ieder geval strekt het werkingsgebied van correctiezolen verder dan alleen de voet. Dit is een logisch gevolg: uw voeten staan aan de basis van uw skelet en worden een groot deel van de dag zwaar belast.

Uw voet bestaat doorgaans uit 26 verschillende botten die bijeengehouden worden door een complex stelsel van banden, pezen en spieren. Wordt de balans in de voetstand om wat voor reden dan ook verstoord, dan zal dit effect hebben op de rest van het lichaam waardoor een groot aantal klachten kan ontstaan.

Behandeling
U krijgt een persoonlijk, kundig en objectief advies over de te volgen behandeling. Ook krijgt u uitgebreide begeleiding en informatie over schoeisel. In enkele gevallen is het dragen van foutief schoeisel de oorzaak voor de onstane problemen.

Hoe worden de steunzolen gemaakt? »

Informatie over de voet »

Neem een kijkje in de webwinkel:

Stretch UP correctiekous voor fasciitis plantaris - hielspoor

De Stretch UP correctiekous wordt gebruikt voor de behandeling van ontstekingen en pijnlijke aandoeningen aan het hielbeen. In veel gevallen is de oorzaak een bindweefselverkleving in de Apaneurosis Plantaris (pees-spierplaat, welke begint bij de hiel en
Lees meer »

Digicare Crests (siliconen teenstukje) LP

LP-Support digicare crests zij siliconen teenkammen of teenstukjes om vervormde tenen uit te lijnen en de druk egaal verdelen.
Lees meer »

Toe loops tenenbandje

Correctie en beschermingsbandje voor de tenen. Met een zachte polstering. Beschermt en verbetert de stand van hamertenen, overlappende tenen en teenfracturen.
Lees meer »