Veel gestelde vragen over correctiezolen van Stel

Kan ik mijn zolen in alle schoenen dragen?
Uw zolen zijn op maat gemaakt voor de schoenen waar u op het moment van ophalen mee kwam. U kunt de zolen het best in een soortgelijke schoen dragen.

Moet ik nu een schoenmaat groter kopen?
Nee. Vaak wordt de voet zelfs iets korter door de correctie. Let er wel op dat een inlegzool ruimte in een schoen neemt. Koop bij voorkeur een schoen met een uitneembaar confectievoetbed. Let er op dat de schoen vlak is van binnen.
Een goede schoenenzaak kan u advies hierover geven.

Hoe lang gaan mijn zolen mee?
Uw zolen gaan gemiddeld 2 tot 3 jaar mee. Afhankelijk van de intensiteit van belasting kan dit meer of minder zijn.

Kunnen zolen ook in sandalen worden gedragen?
Ja. Mits de sandaal beschikt over een uitneembaar confectievoetbed en voldoende steun biedt. Voor de sandaal moet een zool op maat worden gemaakt.

Mijn zolen zijn vies, hoe maak ik ze schoon?
U kunt u zolen met lauw water sopje eventueel met een beetje groene zeep afnemen. Droog de zolen na met een droge handdoek of theedoek. Leg de zolen nooit op de verwarming te drogen.

Kan ik met de zolen ook sporten
U kunt met de standaard zolen ook sporten. Er ook is zachter materiaal voor zolen beschikbaar wat uitstekend geschikt is voor sportschoen. U kunt een tweede paar zolen voor sport nabestellen wanneer u de gipsafdruk bij ons inlevert.

Ik heb de eerste week pijn gehad, is dit normaal?
Ja. De eerste week kunt u enige gewenningsklachten krijgen. Dit komt omdat u druk voelt op plaatsen waar u deze nog niet eerder heeft gehad. Tevens zal de rest van uw lichaam zich ook moeten aanpassen aan de nieuwe stand en houding.

Ik wil een extra paar steunzolen, moet er een nieuwe afdruk worden genomen?
Nee. De afdruk van uw voeten is een afdruk van de gecorrigeerde voetstand. Over de bestaande afdruk kan indien er geen bijzonderheden bestaan een extra paar worden gemaakt.

Mijn klachten gaan niet over, wat moet ik doen?
Vaak verdwijnen de klachten geleidelijk en kan het enkele weken duren voordat de klachten volledig zijn verdwenen. Indien de klachten na 3 weken niet of nauwelijks verminderen moet u een afspraak maken voor een controle of een correctie.
Indien klachten blijven bestaan of u vertrouwt het niet dient u altijd contact op te nemen met uw huisarts of specialist.

* prijswijzigingen voorbehoudenNeem een kijkje in de webwinkel:

Arch Support LP Lengtegewelf ondersteuning bij doorgezakte voeten

De archcare corrigeert een verzakking of verlaging van het lengtegewelf van de voet en geeft ondersteuning bij platvoeten of doorgezakte voeten. De gelsteun drukt de welving van de voet omhoog en verlicht druk op de pees die de voet in model houdt.
Lees meer »

voetbal inlegzool Mysole Soccer

Deze inlegzool is speciaal ontwikkeld voor de voetbalschoen. De MYSOLE Soccer geeft optimale ondersteuning aan de achter- en de middenvoet. Bovendien biedt deze inlegzool de nodige schokdemping d.m.v. de zachte hielspot, tijdens de landingsfase.
Lees meer »

Hakverhoging 15mm

Losse hakverhoging van 15mm dik welke u in de schoen kunt leggen om een bijvoorbeeld een beenlengteverschil te compenseren. Deze verhoging wordt met de hand vervaardigd van kurk en is afgewerkt met een zacht kunstlederen afdeklaagje. Let op: voor deze verhoging is een diepe en ruime schoen vereist! NB: Om een beenlengteverschil op te kunnen lossen, raadpleeg een arts of andere bevoegde deskundige. * Lees de retourvoorwaarden bij dit product
Lees meer »