Stel correctiezolen ... net even verder

Sinds 1980 een begrip in het leveren maatwerk orthopedische correctiezolen en steunzolen vervaardigd volgens gipsmodel

Klachten aan uw voeten, benen, rug- nek of schouder kunnen verbeteren door orthopedische correctiezolen, steunzolen en inlegzolen.

stel orthopedie correctiezolen

Met meer dan 40 jaar ervaring vervaardigen wij correctiezolen vanuit een orthopedisch oogpunt. Onze correctiezolen worden vervaardigd volgens een speciale gipstechniek waarbij de voet wordt gecorrigeerd in de juiste stand. Het grote verschil is dat tijdens het nemen van een belaste afdruk er een afdruk wordt verkregen van de doorgezakte voet zonder correctie. In dit geval zal de zool een meer ondersteunende functie hebben.

Onze correctiezolen kunnen:

Door een onbelaste afdruk te nemen zal een goed onderlegde instrumentmaker kans zien om tijdens het uitharden van het gips de voet in zijn uitgangspositie terug te brengen. Dit model met de voetcorrectie wordt uitgegoten in een positief gipsmodel en kan, indien nodig, worden gecorrigeerd, om vervolgens de correctiezool over dit model te persen. In dit geval heeft de zool een corrigerende werking op de voet en de rest van het lichaam. Onze correctiezolen worden gemaakt van verschillende hoogwaardige thermoplastische kunststoffen met behulp van vacuumtechniek. De gebruikte materialen worden nauwkeurig afgestemd op uw voeten en hebben een hoog draagcomfort.

Tevens levert de webshop in Paterswolde diverse kant en klare inlegzolen, spalkjes, teenspreider en bandages voor de voet, die u direct kunt bestellen in de webwinkel.

Ook het complete MYSOLE ™ inlegzolen programma is te bestellen via de webshop.

» Wat zijn de kosten van steunzolen ?


Uitgelicht: hakverhogingen, beenlengteverschil en bekkenscheefstand

Een beenlengteverschil houdt in dat de afstand tussen het bekken en de enkel in het ene been anders is dan in het andere been. Dit komt vaak voor. De helft van alle volwassenen heeft een beenlengteverschil van minder dan twee centimeter. Kinderen worden behandeld als er een verschil is van minimaal twee centimeter , of als bij een verschil van minder dan twee centimeter de rug nadelig beïnvloed wordt. Een beenlengteverschil hoeft geen klachten met zich mee te brengen omdat het lichaam zelf ook de scheefstand kan compenseren. Het lichaam zal zich dan proberen aan te passen door spiergroepen aan te spannen om zo een balans te vinden. Soms lukt dit niet en zijn rugklachten het gevolg. Een hakverhoging dient ervoor om het beenlengteverschil of een bekkenscheefstand te corrigeren. Een verhoging tot 1 ,5 centimeter kan afhankelijk van het gebruikte schoeisel in de schoen worden gedragen (eventueel in combinatie met een steunzool). Bij een verhoging van meer dan 2 cm kan de verhoging het beste onder de schoen worden geplaatst en is het ook wenselijk de de voorvoet mee te verhogen door een afwikkelvoorziening aan te brengen.
Wanneer alleen de hak wordt verhoogd staat de verhoogde voet meer in spits en is de kans aanwezig dat er verkorting van de kuitspieren op kan treden.

Een tijdelijk hakverhoging kan ook helpen bij bijvoorbeeld achillespeesklachten. Het is in dit geval dan ook zinvol om ook aan de niet aangedane zijde dezelfde verhoging te dragen om zo een bekkenscheefstand te voorkomen.

complete hak-zool-verhoging

Uitgelicht: Mortonse Neuralgie

De meest gehoorde klacht is een plotselinge stekende pijn in de bal van de voet en de pijn wordt erger bij het lopen en vooral bij het dragen van schoenen.De pijn vermindert bij rust. Sommige mensen voelen pijn in de hele voorvoet. Soms wil men de schoen zo snel mogelijk uit trekken omdat de voorvoetpijn ondraaglijk wordt. Na wat masseren verdwijnt de pijn dan.

In de literatuur worden verschillende namen voor deze veel voorkomende voorvoetklacht gebruikt: interdigitaal neuroma, Morton's (interdigitaal) neuroma, Morton's teen / ziekte, ziekte van Thomas Morton, plantaire digitale neuritis of mortons neuralgie of (foutief) Morton's syndroom. Thomas George Morton, een algemeen Amerikaans chirurg beschreef in 1876 een vreemdsoortige pijn van het vierde middenvoetsbeentje.

lees meer over mortonse neuralgie »».

Doorgezakte voeten

Een doorgezakte voet (pes planotransversus) is een normale voet waarvan het lengtegewelf en het dwarsgewelf van zijn verzakt. Hierdoor wordt de voorvoet breder en kopjes van de middenvoetsbeentjes worden naar beneden gedrukt. De tenen worden hierdoor gespreid. Een doorgezakte voet kan erfelijk zijn, maar ook leeftijd en aanleg spelen een rol.

HIELSPOOR - Hielpijn

hielspoor oplossingen Een hielspoor een uitstekend stukje bot aan het hielbeen (calcaneus). Onder de voet loopt een peesblad (fascia plantaris) dat aanhecht aan de hiel en aan de voorvoet. Door overbelasting of een verkeerde voetstand kunnen veel klachten ontstaan.

Lees meer over hielspoor en hielpijn »
Oplossingen voor hielspoor

Hallux valgus

Valguloc Hallux Valgus Spalk Bauerfeind Een knobbel aan de grote teen (hallux valgus) is een erfelijke ontsierende aandoening en komt vaak voor bij vrouwen. Het is vaak al goed zichtbaar vanaf de het begin van de pubertijd en uit zich door een lichte scheefstand van de grote teen en rode plekken op de knobbel na een tijdje lopen.

Lees meer over hallux valgus »

Neem een kijkje in de webwinkel:

MYSOLE Arch High holvoet steunzool

De MYSOLE Arch High is speciaal voor mensen met holvoeten. De holvoet wordt gekenmerkt door een hoge wreef , gespannen voetzoolbanden , tenen die soms neigen tot klauwstand en een strak gerekte achillespees. De hoge ondersteuning is kenmerkend voor deze zool, om druk gelijkmatig te verdelen over de hele voet en spierpanningen te verminderen.
Lees meer »

LP Tennisarm-golfarm bandage

De voordelige LP-tennisarmbandage helpt elleboogblessures, zwakke elleboog, tenniselleboog, golferselleboog, carpaal tunnel syndroom en spierverstuikingen verminderen.
Lees meer »

Heel Soft hielkussen met centrale softspot

Medi/Blessuredriehoek siliconen hielkussen te gebruiken bij hielklachten zoals bijvoorbeeld hielspoor of fascitis plantaris of toe te passen bij achillespeesklachten.
Lees meer »