Stel correctiezolen ... net even verder
Sinds 1980 een begrip in het leveren maatwerk orthopedische correctiezolen en steunzolen vervaardigd volgens gipsmodel
Klachten aan uw voeten, benen, rug- nek of schouder kunnen verbeteren door orthopedische correctiezolen, steunzolen en inlegzolen.

Met meer dan 40 jaar ervaring vervaardigen wij correctiezolen vanuit een orthopedisch oogpunt.
Onze correctiezolen worden vervaardigd volgens een speciale gipstechniek waarbij de voet wordt gecorrigeerd in de juiste stand. Het grote verschil is dat tijdens het nemen van een belaste afdruk er een afdruk wordt verkregen van de doorgezakte voet zonder correctie. In dit geval zal de zool een meer ondersteunende functie hebben.
Onze correctiezolen kunnen:
- Spanningen van één of meerdere spiergroepen verlichten
- Uw voetstand corrigeren
- Uw lichaamshouding verbeteren en/of versterken
- De druk onder uw voeten egaal verdelen (minder eeltvorming)
- U meer ruimte geven in de schoenen
- Uw looppatroon verbeteren
- Rugklachten verminderen
- Pijnklachten aan uw voeten verhelpen of verbeteren
» Wat zijn de kosten van steunzolen ?
Uitgelicht: hakverhogingen, beenlengteverschil en bekkenscheefstand
Een beenlengteverschil houdt in dat de afstand tussen het bekken en de enkel in het ene been anders is dan in het andere been. Dit komt vaak voor. De helft van alle volwassenen heeft een beenlengteverschil van minder dan twee centimeter. Kinderen worden behandeld als er een verschil is van minimaal twee centimeter , of als bij een verschil van minder dan twee centimeter de rug nadelig beïnvloed wordt. Een beenlengteverschil hoeft geen klachten met zich mee te brengen omdat het lichaam zelf ook de scheefstand kan compenseren. Het lichaam zal zich dan proberen aan te passen door spiergroepen aan te spannen om zo een balans te vinden. Soms lukt dit niet en zijn rugklachten het gevolg. Een hakverhoging dient ervoor om het beenlengteverschil of een bekkenscheefstand te corrigeren. Een verhoging tot 1 ,5 centimeter kan afhankelijk van het gebruikte schoeisel in de schoen worden gedragen (eventueel in combinatie met een steunzool). Bij een verhoging van meer dan 2 cm kan de verhoging het beste onder de schoen worden geplaatst en is het ook wenselijk de de voorvoet mee te verhogen door een afwikkelvoorziening aan te brengen.Wanneer alleen de hak wordt verhoogd staat de verhoogde voet meer in spits en is de kans aanwezig dat er verkorting van de kuitspieren op kan treden.
Een tijdelijk hakverhoging kan ook helpen bij bijvoorbeeld achillespeesklachten. Het is in dit geval dan ook zinvol om ook aan de niet aangedane zijde dezelfde verhoging te dragen om zo een bekkenscheefstand te voorkomen.
