Bunion

Zie ook: knobbel aan de grote teen - hallux valgus

Een bunion is een geļrriteerde of ontstoken zwelling aan de basis van de grote teen. De zwelling ontstaat door verdikking van het bot en het onderhuidse weefsel. Ook is vaak de onderhuidse slijmbeurs opgezet.

Door het dragen van bijvoorbeeld een te smalle schoen , raakt het gewricht van de grote teen bekneld en geļrriteerd. Dit kan op den duur leiden tot een chronische zwelling van het beknelde weefsel. Er ontstaat dan een bunion en soms een blijvende kromstand van de teen.
Sommige mensen hebben van nature een brede voorvoet welke meer kans geeft op het krijgen van deze aandoening.
Bij oudere mensen kan een kromstand van de grote teen optreden door slijtage in het gewricht. Door deze slijtage verbreden de botten van het gewricht zich , steken uit en geven zo een chronische druk en irritatie.
De aandoening kan zowel aan één als aan beide voeten voorkomen. Het geeft pijnklachten aan het uitstekende botstuk aan de basis van de grote teen. Soms kan het gehele gewricht ontstoken raken. De patiėnt zal beter op blote voeten dan in schoenen kunnen lopen.

Bijbehorend artikel bij dit probleem:
Hallux valgus nachtbandage

TAGS:pijn grote teen hallux ontsteking knobbel

Misschien ook interessant voor u:

Valguloc Hallux Valgus Spalk Bauerfeind

De Valguloc is geschikt voor de correctie van een foute positie van de grote teen (Hallux valgus, scheve teen of ā€œknobbelteenā€) binnen het kader van een conservatieve therapie of na een operatieve ingreep.
Lees meer »

Hallux Valgus Nachtspalk

Deze hallux valgus nachtspalk positioneert degrote teen in de juiste stand waardoor de pijn verzacht en voorkomt men tevens een verslechtering.
Lees meer »

Hallux valgus straighteners

LP-Support halluxcare straightener. Deze siliconen stukjes zetten de grote teen bij een hallux valgus ofwel de vergroeiing van de grote teen recht door de ruimte tussen de tenen te verbreden.
Lees meer »

B


ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWXYZBelangrijk, indien u deze website gebruikt gaat u akoord met de gebruiksvoorwaarden.