Chondromalacia patellae , retro patellaire chondropathie, Chondropathie van de patella

Degeneratie van het kraakbeen van de patella (knieschijf) veelal veel voorkomend bij jonge mensen (vijftien tot dertig jaar) vaak veroorzaakt door intensieve belasting zoals voetballen , hardlopen , springen , wielrennen enz.

Het gaat hier om een ontsteking van het kraakbeen ter hoogte van de achterzijde van de knieschijf. De pijn treedt op wanneer de knieschijf wordt gedrukt of glijdt tegen het gewrichtsvlak van het dijbeen. Meestal komt dit voor bij jongeren die snel groeien en die nog geen goed spiersysteem hebben. Een zwakke Quadriceps, in combinatie met verkorte harmstrings ligt vaak aan de basis van dit letsel.

Symptomen :

Diffuse pijn in het kniegewricht na inspanning.
Pijn bij het trappenlopen.
Pijn wanneer men lang met de benen gebogen zit.

Gerateerd produkt bij deze klacht: PSB Patella Bandage

TAGS:pijn in knie kniepijn last knie knieklacht

Misschien ook interessant voor u:

Heel Soft hielkussen met centrale softspot

Medi/Blessuredriehoek siliconen hielkussen te gebruiken bij hielklachten zoals bijvoorbeeld hielspoor of fascitis plantaris of toe te passen bij achillespeesklachten.
Lees meer »

Gel Heel Pad (Schokabsorbeerder-Achillespeesontlaster)

Gel Heelpads (gelpads) zijn inlegzolen voor de hak worden aanbevolen voor het ontlasten van de hiel bij hielpijn achillespees pijn en artrosepijn in enkel, knie, heup en/of lage rug. De hakjes zijn gemaakt van siliconen materiaal zijn makkelijk in de schoen aan te brengen.
Lees meer »

LP Patella bandage

Deze kniebandage geeft druk op de patellapees. Verlicht pijn bij o.a. peesontstekingen, gewrichtsontstekingen, springersknie (jumpers knee) en overbelasting.
Lees meer »

C


ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWXYZBelangrijk, indien u deze website gebruikt gaat u akoord met de gebruiksvoorwaarden.