Diabetische voet , diabetes mellitus

PatiŽnten die lijden aan diabetes moeten veel aandacht geven aan de voeten en de voetverzorging.

Mensen die aan een verhoogd suikergehalte lijden ontwikkelen een zogenaamde micro-angiopathie. Dit betekent dat de kleinere slagaderlijke bloedvaten in de ogen , nieren en ook de voeten opstoppen en de bloedcirculatie vermindert.

De voeten worden warm , de weefsels krijgen minder toevoer van zuurstof , en eveneens door het gebrekkig afvoeren van afvalstoffen , gaan eventuele kleine wondjes moeilijker genezen. Als men daarbij ook weet dat door de suikerspiegels in het bloed ook de zenuwen minder goed functioneren , en dus het gevoel vermindert dan beseft men al gauw dat door de combinatie van een diabetische angiopathie en neuropathie wonden pijnloos kunnen worden en dus niet genezen.
Bij deze mensen moeten de voeten dus dagelijks worden nagezien op wonden , moeten ze na het wassen steeds goed worden gedroogd , eventueel ingewreven met een crŤme of beschermende olie.

Misschien ook interessant voor u:

LP321 Volledige siliconenzool

Deze zool is ontworpen om schokken te absorberen over het oppervlakte van de hele voet. Gemaakt van siliconen voor extra comfort en duurzaamheid. Ideaal voor iedere activiteit, sport en dagelijks gebruik.
Lees meer »

D


ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWXYZBelangrijk, indien u deze website gebruikt gaat u akoord met de gebruiksvoorwaarden.