Platvoet , pes planus

Een echte platvoet is een voet waarbij de binnenboog van de voet volledig verdwenen is , en dus contact maakt met de grond. Het is meestal een aangeboren , erfelijke aandoening die aanleiding kan geven tot pijnklachten en vermoeidheid.

Dit wordt ook wel een contracte platvoet genoemd.

Hetgeen meestal bij kinderen als een platvoet wordt omschrijven is een eerder banale en in vele gevallen normale (tussen de leeftijd van 2 tot 5 jaar) doorzakken van het voetgewelf. Veelal is er een spontaan en natuurlijk herstel van de voetboog na deze leeftijd.

Soms zijn er toch klachten zoals pijn , vermoeidheid die het dragen van tijdelijke inlegzolen kunnen verantwoorden. Soms stelt men niet zozeer een doorzakken vast van de voetboog maar eerder een naar binnen rollen van de voet bij het loop. Dit looppatroon kan worden gecorrigeerd met het dragen van een tijdelijke inlegzool.

Misschien ook interessant voor u:

MYSOLE Arch High holvoet steunzool

De MYSOLE Arch High is speciaal voor mensen met holvoeten. De holvoet wordt gekenmerkt door een hoge wreef , gespannen voetzoolbanden , tenen die soms neigen tot klauwstand en een strak gerekte achillespees. De hoge ondersteuning is kenmerkend voor deze zool, om druk gelijkmatig te verdelen over de hele voet en spierpanningen te verminderen.
Lees meer »

Arch Support LP Lengtegewelf ondersteuning bij doorgezakte voeten

De archcare corrigeert een verzakking of verlaging van het lengtegewelf van de voet en geeft ondersteuning bij platvoeten of doorgezakte voeten. De gelsteun drukt de welving van de voet omhoog en verlicht druk op de pees die de voet in model houdt.
Lees meer »

Ergonomica

De MYSOLE Ergonomica is een inlegzool die zorgt voor optimale ondersteuning van de achter-, midden- en voorvoet. Ergonomica inlegzolen staan garant voor optimale ondersteuning en drukontlasting tijdens het staan, lopen en/of sporten!
Lees meer »

Mysole Daily Comfort

Daily Comfort inlegzolen geven optimale ondersteuning aan de achter-, midden- en voorvoet. Hierdoor worden veel klachten voorkomen én opgelost. De MYSOLE™ Daily Comfort zorgt ook voor drukverdeling, drukontlasting, en schokdemping tijdens het staan en lopen. Een perfecte inlegzool voor dagelijks gebruik.
Lees meer »

MYSOLE Arch Medium normaal voet steunzool

Voor de normale voet (pes rectus) is de MYSOLE Arch Medium ontwikkeld. Deze zool kenmerkt zich door een uitstekende ondersteuning van het lengtegewelf van voet. De inlegzool ondersteunt voldoende en zorgt de hele dag voor aangenaam comfort.
Lees meer »

MYSOLE Arch low platvoet steunzool

De MYSOLE Arch low is speciaal voor mensen met doorgezakte voeten of platvoeten. De voet kenmerkt zich hierbij door weinig welving aan de binnenzijde van de voet zowel in rust als staand. De lage ondersteuning is kenmerkend voor deze zool.
Lees meer »

P


ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWXYZBelangrijk, indien u deze website gebruikt gaat u akoord met de gebruiksvoorwaarden.