Tennisarm of tenniselleboog

Tenniselleboog (Epicondiylitis lateralis)
De tenniselleboog is een veel voorkomende blessure. De medische term is epicondylitis lateralis. Deze blessure komt niet alleen bij tennissers voor maar ook bij mensen met veel repeterend werk met de onderarmen. Slechts 5% van alle patiënten met een tenniselleboog tennist daadwerkelijk. Wel krijgt 50% van alle actieve tennissers 1 of meer periodes van klachten.

De tenniselleboog is een overbelastingssyndroom. Dit houdt in dat de pees van de strekspieren van de hand zijn overbelast. Deze strekspieren bevinden zich in de onderarm, en lopen over het polsgewricht en hechten aan op de buitenkant van de elleboog (laterale epicondyl). Op deze plek onstaan de klachten.

Symptomen
Bij een tenniselleboog is er pijn ter hoogte van de buitenzijde van de elleboog, soms uitstralend naar de onderarm en pols en zelden uitstraling naar buitenzijde bovenarm en schouder. De pijnklachten treden op, of verergeren wanneer de strekspieren van de pols en de hand worden aangespannen, bijvoorbeeld als we iets met de hand op willen pakken.

De strekspieren van de pols en de hand worden tegen weerstand aangespannen. Bij aanwezigheid van een tenniselleboog is dit pijnlijk. De oorsprong van de strekspieren van de pols en hand zit vast aan de buitenzijde van de elleboog.

Wanneer daarop gedrukt wordt, doet die plek ook pijn. Doordat de pijn in het begin nog wel eens wegtrekt blijven mensen de arm belasten waardoor dit tot pijnklachten kan leiden die ook 's nachts aanhouden, ook als de arm niet wordt gebruikt.
Een tenniselleboog in een gevorderd stadium kan leiden tot kracht- en coördinatieverlies.
Er kan pijn zijn bij het rekken van de pols strekkers (elleboog gestrekt en de hand in de richting van de handpalm bewegen).

Een tijdelijke tennisarmbandage kan verlichting geven.

Misschien ook interessant voor u:

EpiPoint (Elleboogbandage met drukpelotte)

Algemene informatie • EpiPoint is in één maat voor rechts en links verkrijgbaar. • Door het gebruik van aangename, huidvriendelijke materialen is het draagcomfort optimaal. • De visco-elastische pelotte realiseert in combinatie met de compressie een op
Lees meer »

LP Tennisarm-golfarm bandage

De voordelige LP-tennisarmbandage helpt elleboogblessures, zwakke elleboog, tenniselleboog, golferselleboog, carpaal tunnel syndroom en spierverstuikingen verminderen.
Lees meer »

T


ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWXYZBelangrijk, indien u deze website gebruikt gaat u akoord met de gebruiksvoorwaarden.